00
óra
00
perc
00
másodperc

EASTER SALE! Extra akciós árak, akár -45% kedvezmény!

Miért is veszélytelen a JAWLINER használata?

Nézzük meg közelebbről...

… Az elmúlt években számos különféle termék jelent meg a piacon az állkapocs izomtréning témájában. Sajnos nem mindegyik olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik. A következő cikkben szeretném elmagyarázni, hogy sok áll-trainer miért nem egészséges a tested számára.

A fog probléma

Lényegében két különböző állkapocs tréner létezik: A legismertebb állkapocs-trénert a száj elülső részén, a metszőfogak között használják. A probléma: A metszőfogakat természetüknél fogva az étel „vágására“ tervezték, nem predig kemény, ellenálló ételek rágására, így egyáltalán nem alkalmasak az állkapocs edzésére. Ez a helytelen használat szükségtelenül megterheli a metszőfogakat, és a legrosszabb esetben súlyos, hosszú távú károsodáshoz vezethet. A JAWLINER viszont az őrlőfogakat használja. Az őrlőfogakat természetesen kemény, ellenálló étel rágására tervezték. Ezért ideálisak ellenálló állkapocsizmok edzéséhez.

The TMJ Probléma

A fogszabályzóst kutató kísérleteik egyértelműen kimutatták, hogy a temporomandibuláris izületet (TMJ) érő stressz mértéke attól függ, hogy a száj milyen szélesre nyílik és záródik edzés közben. Amikor a szájat szélesen kinyitják és zárják, a TMJ-nek időnként ki kell mozdulnia, és újra be kell állítania. Mivel az állkapocsgolyó a száj elülső részén helyezkedik el, és egy bizonyos nyitási szélessségen túl halad, az állkapocsízületnek az állkapocs trénerrel szembeni állandó terhelése mellett ki kell mozdulnia és vissza kell húzódnia. Ez jelentős kopás az ízületen. Az állkapocs berepedezését, az ízületi porc kopását és az állkapocs fájdalmát eredményezheti. Számos fogszabályzó jelezte már a közösségi médiában a problémát az ilyesfajta trénerekkel szemben.

Mivel a JAWLINERS az őrlőfogakon ül, és nem különösebben vastag, a szájat edzés közben csak enyhén kell kinyitni és bezárni. Az állkapocs izülete megmarad a természetes mozgástartományában, és probléma nélkül ellenáll a nyomásnak. A JAWLINER rágása megkülönböztethetetlen a TMJ számára a kemény húsdarab rágásától. Ezáltal az állkapocs izomzatának edzése a JAWLINER-rel természetes módja annak, hogy az állkapcsot fitten tartsa – nem egészségtelenebb, mint a rágósabb ételek fogyasztása.

Főbb tanusítványok

Sok állkapocs-tréner Kínából vagy más országokból származik, és nem ismert, hogy a gyártás során betartják-e a biztonsági és higiéniai szabványokat. Mivel német cég vagyunk, a legszigorúbb irányelveknek is meg kell felelnünk! A JAWLINER-ünket többször tesztelték, díjazták és minősítették. Minden JAWLINERünk 100% BPA és PVC mentes német élelmiszer-minőségű szilikonból készül. Gyártásunk FDA tanúsítvánnyal rendelkezik, az egyes szállításokat pedig rendszeresen teszteli és tanúsítja a berlini PICA Institute. 2021 óta a JAWLINER-ünket és a csomagolást a Bajor Egészségügyi Hivatal ellenőrzi és díjazza.